Soros Magyarország meggyengítéséről tárgyal az Európai Bizottsággal

2017.04.25

A Fidesz frakcióvezetője szerint Soros György minden erővel azon dolgozik, hogy a Fideszt és Magyarországot gyengítse. A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakcióvezetője az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában azt mondta: a magyar származású milliárdos az Európai Bizottsággal is erről tárgyal.

Kósa Lajos nehezen hihetőnek nevezte, hogy a Közép-európai Egyetem (CEU) ügyében találkozik a bizottság vezetője és Soros György, mivel a felsőoktatás szabályozása tagállami hatáskör, abba az uniónak nincs beleszólása.

A Fidesz frakcióvezetője szerint inkább Soros György azon tervéről tanácskozhatnak, amely szerint több millió migránst kellene beengedni Európába. Kósa Lajos kifejtette: Magyarország "csak" betartja a schengeni egyezményeket, az Európai Bizottság mégis "óriási elánnal" támadja a magyar határzárat, határvédelmi intézkedéseket. E téren dezinformációs kampány is zajlik az ország ellen, álhírekkel próbálják megtéveszteni a közvéleményt - vélekedett a kormánypárti politikus. A Fidesz frakcióvezetője kitért arra is, hogy a

kiszivárgott információk szerint a bizottság több tagja Soros György zsebében van".

Kósa Lajos közlése szerint van egy lista, amely a Soros Györgyhöz "nagyon közel álló" politikusok nevét tartalmazza, akik akár "könnyen mozgósíthatók". A Fidesz-frakció vezetője elmondta: ezen a listán szerepel mások mellett Martin Schulz, az Európai Parlament volt elnöke, német szociáldemokrata kancellárjelölt is.

PS/MTI, Fotó:hvg