Sorosék Görögországra szabadítanák a migránsokat

2017.10.30

A migránspárti "civil szervezetek" szerint az Égei-tenger szigetvilágában létesített befogadó központokból el kell engedni a migránsokat a görög szárazföld felé, hogy "jobb ellátást" kaphassanak.

A Der Standard értesülése szerint tizenkilenc különböző civil szervezet (NGO) írt levelet Alekszisz Ciprasz miniszterelnöknek, amiben arra kérik a kormányt, hogy engedjék el a migránsokat, akiket jelenleg Leszbosz, Kiosz és Számosz szigetén tartanak.

Az NGO-k elsősorban a szigeteken uralkodó "állapotok" miatt aggódnak, álláspontjuk szerint jobb minőségű ellátásra jogosultak a migránsok.

A Leszboszon és Számoszon lévő befogadó központok egyenként 3000 ember befogadására képesek, ehhez képest jelenleg több mint 8000 migráns tartózkodik ott.

Az azonban nem világos, hogy az NGO-k miért a beengedésük mellett érvelnek, hiszen a szigeteken tartózkodó migránsok zöme Törökországon keresztül érkezett, ami pedig azt jelenti, hogy az EU és Törökország között kötött egyezmény értelmében Törökországba kellene visszatoloncolni az illegális bevándorlókat. 

https://888.hu/article-felporogtek-a-soros-civilek-raszabaditanak-gorogorszagra-a-migranscunamit 

A Jobbik elnöke egyik törökországi előadásán elmesélt egy történetet egy isztambuli cipőárusról, akinek a bazárjában ott lóg egy fénykép róla - írta a Bors. A cipőárus ugyanis úgy hitte, hogy Vona egy turáni vezető.

A kormánypártok továbbra is stabilan őrzik vezető pozíciójukat, nem változtak érdemben az erőviszonyok - derült ki a Századvég legfrissebb pártpreferencia kutatásából. A választók 80 százaléka szerint a Fidesz-KDNP nyeri meg az áprilisi választást.

Vona Gábor, a Jobbik elnökének a vagyoni helyzete érdemben nem változott 2016-hoz képest, legalábbis ezt állítja. Tavaly vett egy legelőt, ami még most is a tulajdonában van, miközben továbbra sincsen semmilyen ingatlana és a képviselői fizetésén kívül jelentős bevétele. Nagy kérdés, hogy valójában kinél is lakik. Zavaros ingatlanhelyzetét tehát...