Szánalmasan magyarázkodnak a jobbikosok Vona mondatai miatt

2018.02.01

Félrefordítás, pontatlanság, hamisítás - ilyen és ehhez hasonló fordulatokkal reagálnak a jobbikos politikusok, ha Vona Gábor pártelnök elmúlt napokban nyilvánosságra került mondatai kerülnek szóba. A Jobbik elnöke például azt mondja egy videón, hogy boldog lenne, ha "Magyarország minél hamarabb eltávozna az Európai Unió közösségéből". A párt egyik alelnöke hamisításról beszélt, egy másik jobbikos képviselő viszont elismerte, hogy valóban a kilépésről beszélt Vona Gábor, de szerinte azóta megváltoztak - hangzott el az M1 Híradójában.

Az elmúlt napokban sorra jelentek meg Vona Gáborról olyan videók, melyeken az iszlám iránti elköteleződéséről beszél. Egy törökországi előadásán például azt mondta, hogy "Attila unokái vagyunk, akik senkitől nem félnek, csakis Allahtól."

A Jobbik politikusa, Hegedűs Lorántné szerint Vona Gábor egy gyakorló katolikus ember, aki soha nem dicsőítette az iszlámot. Úgy véli, csak félrefordításról lehet szó.

Egy másik felvétel tanúsága szerint Vona Gábor fénysugárként méltatta az iszlámot, ekkor már magyarul beszélt: "A globalizmus sötétségében ma számomra az iszlám az utolsó fénysugár" - fogalmazott a Jobbik elnöke.

A legutóbb közzétett felvételeken pedig azt hangoztatta a Jobbik elnöke, hogy távozna az unióból és összefogna Törökországgal. 

A párt alelnöke szerint a Vona Gáborról nyilvánosságra került videóknak nem kellene kiverniük a biztosítékot. Z. Kárpát Dániel azt is cáfolta, hogy azt mondta Vona Gábor, ami a pártelnök saját szájából hangzott el.

Egy nappal később már másként látta a Jobbik. Hegedűs Lorántné egyáltalán nem vitatta Vona Gábor unióval kapcsolatos kijelentéseit. Sőt azzal magyarázta szavait, hogy akkor az EU és az Európai Bizottság keményen támadta Magyarországot. Szerinte ez mostanra megváltozott.

De a lényegen ezek a hazudozások nem változtatnak, a jobbik Vona Gáborral az élen vállalhatatlanná vált a Magyar nemzetnek.