Szerbia és Macedónia határvédelmébe is besegít Magyarország

2017.05.02

Újabb rendőrállomány hajt végre szolgálatot a migrációs válsággal küzdő Szerbiában és Macedóniában. Az előbbibe 15 magyar rendőr, míg az utóbbiba 30 ember utazik, hogy részt vegyenek a közös határvédelmi programban.

Halmosi Zsolt országos rendőrfőkapitány-helyettes kedden Budapesten búcsúztatta azokat a magyar rendőröket, akik a macedón-görög és a szerb-bolgár határ megerősítésére utaznak.

Fotó: AFP
Fotó: AFP

A magyar rendőrök járőrszolgálatot látnak majd el, hogy megelőzzék és felderítsék a jogellenes határátlépéseket, valamint közreműködnek az embercsempészek és a Macedónia, valamint Szerbia területére lépő illegális bevándorlók előállításában"

- fogalmazott Halmosi, aki megjegyezte, hogy nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítenek majd szolgálatot, hanem a két ország belsejében is.

A tájékoztatás szerint a kontingens terepjáró szolgálati gépkocsikkal, éjjellátó készülékekkel, kézi hőkamerákkal, a Macedóniába utazó csapat pedig mobil hőkamerával is támogatja a határ védelmét.

Mint kiderült, a Macedónia, valamint Szerbia területén eljáró magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat.

Intézkedési jogosultságukat a macedón, illetve szerb fél irányítása, felügyelete mellett gyakorolhatják"

- tájékoztattak. 888.hu