Szétszakad a Jobbik? Új radikális párt alakulhat

2017.05.11

Egyre többen gondolkodnak egy új, nemzeti párt létrehozásában - értesült lapunk több forrásból. Van, aki még korainak érzi, hogy felfedje a koncepciót, de egyesek már nyíltan vállalják, hogy szerintük a Jobbik változása miatt kialakult űrt be kell tölteni.

A keresztény, konzervatív, nemzeti radikális érdekképviselet megszűnt Magyarországon, ezért el kell gondolkodnunk azon, hogy ennek megtestesítésére létrehozzunk egy társadalmi szervezetet vagy akár egy pártot - árulta el lapunk megkeresésére Érpatak polgármestere.

Orosz Mihály kifejtette: egy hiteles jobboldali értékrendet akarnak, ami mára eltűnt a politikai palettáról. - A Jobbik jelenlegi ideológiája már nem tartalmazza ezeket az eszméket, ezért mindezt egy új formában kell képviselni a jövőben - fogalmazott a polgármester, aki már második alkalommal adott ki közös nyilatkozatot a Betyársereg vezetőjével. Erről azt mondta: jó kapcsolat és együtt gondolkodás jellemzi viszonyát a Tyirityán Zsolt irányította szervezettel.

A Betyársereg februárban, negyedik alkalommal megtartott országos találkozóján létrehozta politikai szárnyát, és azóta egyre több közéleti kérdésben hoz önálló állásfoglalást. Lapunk úgy tudja: hamarosan továbblépnek, és nyáron zászlót bont a szervezeten belül egy mozgalom is, amely értesüléseink szerint akár tovább is formálódhat.

Egy új radikális pártot sokan támogatnának. Varga Attila, a már feloszlott vámosmikolai jobbikos alapszervezet egykori elnöke megkeresésünkre azt mondta: mintegy félmillió radikális szavazó van, aki kiábrándult a Jobbikból. - Jelenleg Magyarországon nincs, aki a radikális jobboldalt képviselné. A Jobbik már nem radikális, sőt nem is nemzeti, és már az is kétséges, hogy jövőre bejutnak-e a parlamentbe - vélekedett.

Gulyás Géza, Nyírtura korábbi alapszervezeti elnöke szerint jelenleg van egy légüres tér a jobboldalon, amit mielőbb be kellene tölteni. - Vona legnagyobb bűne az, hogy szétforgácsolta a nemzeti radikális oldalt, noha erre mindig is lesz igény. Szükség volna egy nemzeti patrióta pártra, amely 2018-ban be is jut a parlamentbe - fogalmazott.

Nemcsak a Jobbikkal egykor szimpatizálók gondolkodnak új erőben. Nagy Tibor, Tiszaeszlár MIÉP-es polgármestere elmondta: többen is felkeresték a pártot, hogy csatlakozzanak ahhoz, miután a Jobbik "elárulta" őket. Lapunk ezzel együtt úgy tudja, a polgármester maga is megkeresett egykori jobbikosokat, hogy csatlakozzanak a MIÉP-hez.

 Magyarhirlap.hu

Utazási akciók akár 70% kedvezménnyel! Nézd meg a mai akciót! A legjobb bel- és külföldi utazási akciók. Wellness hétvégék, családi pihenések, és romantikus ajánlatok 30-70% kedvezménnyel! Nézd meg a mai ajánlatot, és utazz jóval többet, kevesebbért.
KÓDRÉSZLET MÁSOLÁSA