Szlovákia is követi a magyar példát, nekik is elegük van a bomlasztó álcivilekből

2017.05.02

Szlovákiában is kötelezővé tennék a civil szervezetek számára az anyagi háttér átláthatóságát.

Robert Fico szlovák miniszterelnök a magyar példát követheti a külföldről finanszírozott civil szervezetek ügyében - írja a szlovák hírügynökség.

A szlovák kormány ugyanis kötelezővé tenné a civil szervezetek számára, hogy feltüntessék, melyik országból kapnak pénzt, illetve kik állnak mögöttük. Robert Fico szerint minderre azért van szükség,

A szlovák kormányfő erről az EU-csúcs, illetve az Orbán Viktorral és a visegrádi négyek többi miniszterelnökével való találkozót követően beszélt, nem titkolva, hogy a "magyarországi történések" miatt érzi fontosnak, hogy más uniós tagállamok is lépeseket eszközöljenek az ügyben - írja az Új Szó.

A külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló magyar törvényjavaslat azt akarja világossá tenni, hogy ki kitől és milyen támogatásokhoz jut hozzá külföldről, szankciós jellege azonban nincs a törvénynek. Az elmúlt két évben számos bevándorláspárti civil szervezet próbálta szabotálni a magyar kormányt abban, hogy megfelelően ellása a határvédelmi kötelezettségeiből fakadó feladatait. A "civil szervezetek" többsége mögött Soros György milliárdos áll/állhat.

hogy tudjuk, ki kicsoda, mert aztán mindenféle találkozókat szerveznek az utcákon, amelyek mögött külföldi civil szervezetek állnak"

888.hu