Szocialista csúsztatások Széviép ügyben

2017.04.04

Luxusautót szerzett be a gazdagok adóztatását hirdető, MSZP-s Botka László

Bán Károly - 2017.04.04. https://magyarhirlap.hu/cikk/84413/Szeviepugy_szocialista_csusztatasok 

A szocialista politikus szavai túllépik a politikai véleménynyilvánítás határait, állítása valóságtartalmát a bíróságon kell majd bizonyítania - nyilatkozta lapunknak a Szeviép-károsultakat képviselő Szabó Bálint, akit Lukács Zoltán nevezett előzőleg fizetett provokátornak.


A Fidesz lábon lőtte magát a Szeviép-üggyel, mert miközben próbálta lejáratni Botka Lászlót, Szeged MSZP-s polgármesterét, a társaság valójában "teljes mértékben fideszes cég" - magyarázta Lukács Zoltán, az MSZP frakcióvezető-helyettese minapi tájékoztatóján. A bűnösökre jellemző módon az MSZP hazudik, és próbálja a gyanút másokra terelni - reagált Szeged fideszes frakcióvezetője. Nógrádi Tibor a Szeged.ma portálnak azt mondta, a Szeviép-ügy vádirata a 2006 és 2010 közötti időszakot érinti, ekkor a várost az MSZP vezette. Lá­zár János Miniszterelnökséget vezető miniszter ugyanitt közölte: Hódmezővásárhelyen a Szeviép 1999-ben a Rapcsák András polgármestert felfüggesztő szocialisták megbízásából, és nem a város megrendelésére dolgozott a településen. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára pedig a Szeviép-ügy kapcsán a parlamentben kijelentette, hiába nem kormányoznak a szocialisták évek óta, "halomra hullanak ki a korrupciós csontvázak a szekrényből".
Lukács Zoltán egyébként arról is beszélt, hogy a Fidesz Szabó Bálint személyében "fizetett provokátort és álügyvédet" bízott meg Botka lejáratásával. "A szocialista politikus szavai túllépik a politikai véleménynyilvánítás határait, állítása valóságtartalmát a bíróságon kell majd bizonyítania: ki, hol, mikor és mennyit fizetett nekem a Fideszben Botka lejáratásáért" - reagált lapunknak Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője. "Egyébként soha, sehol, senkinek nem állítottam, hogy ügyvéd vagyok, a névjegykártyámon is az áll, hogy jogász vagyok és ügyvezető. Nem a személyes ügyemről van szó, hanem azokról a kifosztott, többségében szegedi vállalkozókról, akiknek egy oligarchacsoport, a velük meghitt kapcsolatot ápoló szocialista politikusok asszisztenciája mellett, ellopta a pénzét, sőt ellopta sokak életét is. "A harcot hét éve kezdtem, akkor amikor Botka még nem volt az MSZP miniszterelnök-jelöltje, s a kárpótlásukért folytatott küzdelmet még akkor is folytatni fogom, amikor már nem is lesz az" - tette hozzá Szabó Bálint.
A szegények gyámolítójaként fellépő Botka László - a Ripost cikke szerint - egy huszonötmilliós, vadonatúj Jeep Grand Cherokee luxusautóval közlekedik, bár ezt inkább felesége használja - tudtuk meg. Botka 2010-ig Citroen Piquanttal járt, csak aztán ült át egy Volvo terepjáróba.