Tavaszi etűd a Hegyvidéken:"...ROHADT MAGGGYAAAR!"

2017.04.24

A magunkfajta magyar polgár vasárnap egy kicsit megpihen, elcsendesedik.

Sokan - köztük én is - lelki táplálék gyanánt ellátogatunk egy keresztény templomba, hogy a külvilág történéseit, napjaink felzaklató impulzusait , melyek az otromba hétköznapok alatt ránk rakódtak egy kicsit helyretegyük magunkban.

Békét keresünk. Valódi békességet.

Jómagam is így tettem tegnap. A kissé szélfútta , de szép verőfényes időjárás, a zöldellő fák, az ébredő természet és az énekes madarak üde koncertje megfelelő közeget biztosítottak ahhoz, hogy beteljesítse küldetését a vasárnap.

Ballagok lefele a Hegyalja úton.

A Farkasréti Mindenszentek templomban hallott igehirdetés gondolatai fejemben motoszkálnak még , amikor éktelen nagy üvöltés hasított bele az idilli

csendbe:

" ...ROHADT MAGGGYAAAR!!!" - ez az ordenáré kiáltás hallatszott mögülem akcentusmentes "belpesti dialektusban".

Riadtan hátranéztem.

Azt láttam, hogy a szinte kihalt széles úton egy csilivili biciklista hasít lefele a lejtőn márkás méregdrága felszerelésben. Sisakja alól kilógó sötét göndör fürtjeit és szakállát lebegtette a menetszél amikor elsuhant mellettem. Az arcát elnézve kb. 25-30 év körüli fickó lehetett. Olyasforma példány, amelyből az elmúlt hetek Soros-tüntetésein szép számmal láthattunk a hőzöngők közt...

A "bringás úr" felháborodásának az szolgált alapot , hogy egy idős néni ( gondolom) az unokájával a KIJELÖLT ÁTKELŐHELYEN, a ZEBRÁN merészelt átsétálni az úttesten és ezzel a tevékenységgel megzavarta a lejtő, illetve a gravitáció okozta "száguldás SZABASÁGÁBAN" a pofaszőrös illetőt.

Fékeznie kellet.

Eme " példátlan jogkorlátozást" reagálta le a luxus-drótszamáron száguldó ifjú az említett hányingerkeltő és " tenyérviszkettető" két szóval.

De még hogy ?

Valami olyan mérhetetlen gyűlölettel és undorral, elnyújtva és némi fölényes élvezettel kurjantva, amit nemhogy akkor és ott, de szerintem még sokáig nem tudok majd feldolgozni.

Puff neki! Lőttek az idillnek.

Egy szempillantás alatt a magasztos, emelkedett, tiszta gondolatok szertefoszlottak bennem és egyre csak ez az inadekvát ocsmányság uralta el az agyamat .

Miért??? Meg egyáltalán...

Miért pont ezt okádta ki magából ez a szarházi fehérjehalmaz?

Biztos vagyok benne, hogy akár külső szemlélőként, akár aktív résztvevőként sokan tapasztaltunk már konfliktust a közúti forgalomban.

Vélt, vagy valós igazunk alátámasztására tömérdek alpári mondat áll rendelkezésre a repertoárban.

A magyar nyelv csodálatosan gazdag. Vonatkozik ez a nemtetszés , hovatovább indulat kifejezésének különböző verbális módozataira is.

A káromkodások tárházából EDDIG hiányzott a " ROHADT MAGYAR" kifejezés ( legalább is ITTHON, A MI HAZÁNKBAN, annak is a fővárosában )

Úgy látszik változnak az idők - változnak a szitokszók is...

Az egész eseménysor néhány pillanat alatt játszódott le.

Bevallom: lefagytam.

Láttam a tettest, de mire eszembe jutott, hogy telefonom fényképezőgépével megörökítsem az utókornak és magamnak ezt a férget, már elsuhant mellettem, úgyhogy csak hátulról sikerült megörökítenem a hungarofób ordibálót.

Gondolkoztam azon , hogy ennek ellenére közzéteszem a fényképet ( talán a tarkabarka cicimás öltözéknek...és a versenykerékpár típusának köszönhetően beazonosíthatóvá válhat az elkövető ) de aztán úgy döntöttem, hogy mégsem cselekszem így.

Hogy miért?

Mert olyan világban élünk, amikor ezeknek az élősködő magyargyűlölő férgeknek " személyiségi jogaik" vannak ám... és a végén még én húznám a rövidebbet a jogszolgáltatás modern gyakorlatának köszönhetően.

Vajon ki foglalkozik az idős néni és pici unokája jogaival?

Vajon mi marad meg annak a csöpp gyermeknek a lelkében? Talán ha legközelebb átmegy azon a zebrán... vagy akár évek múlva: milyen nyomot hagy benne ennek a szemétládának a fülsüketítő sátáni hörgése?

Nem tudom.

Amit viszont igen: bennem nagyon mélyet.