Trump odacsapott: eddig több mint 21 ezer migránst kaptak el

2017.04.19

A bevándorlás szigorításának köszönhetően a vámosok és a határőrök eddig több mint 21 ezer illegális bevándorlót tartóztattak fel az Egyesült Államok területén.

A legfrissebb amerikai migrációs jelentések szerint igencsak felpörgött az illegális bevándorlók feltartóztatása az Egyesült Államokban. Donald Trump beiktatása után egyből észlelhető volt a különbség, hiszen 32,6 százalékkal több migránst fogtak el a hatóságok.

Az adatok szerint január 20. és március 13 között 21,362 embert tartóztattak le azért, mert papírok nélkül tartózkodott az Egyesült Államok területén. Ez a szám 5268-cal több mint ugyanebben az időszakban a tavalyi évben.

A bevándorlási hivatal szóvivője elmondta, hogy legelőször azokat deportálják majd ki az országból, akik potenciális veszélyt jelentenek mind az országra, mind annak lakosságára, azonban azokat is kiutasítják idővel, akik nem veszélyesek a társadalomra, mégis illegálisan vannak az országban.

Azoknak a bevándorlóknak a száma is 15 százalékkal emelkedett, akiket le kellett tartóztatni, mert valamilyen bűncselekményt hajtottak végre az országban. A hivatalnokoknak sokkal több időbe telik egy olyan személyt kiutasítani az országból, akit egyszer már lecsuktak.

Donald Trump hivatalba lépése óta megdöbbentő, 61 százalékkal esett vissza azok száma, akik illegálisan akartak bejutni az Egyesült Államokba.