Tüntetés Felcsúton

2017.05.20

Orbán Viktor felcsúti házánál gyülekezünk, itt lesz a színpad is. Utána kisvasutazunk egyet, majd megnézzük Mészáros Lőrinc luxusvilláját is, ahol szeretnénk átadni valamit a tehetséges milliárdosnak

- mondta Vágó Gábor ellenzéki aktivista, volt LMP-s képviselő a szombati tüntetésről, amit a kormányzati korrupció ellen szervezett a Kellesz-Korrupcióellenes Szövetséggel közösen.

Félórás késéssel indult a tüntetés

Két órakor 2-300 ember gyülekezett erős rendőri biztosítás mellett Orbán Viktor házának kertje mögött, a Pancho Aréna parkolójában. A hangulat nyugodt volt, néha egy-egy tüntető "Börtönbe!" skandálásba kezdett, de nem nagyon követték a jelenlévők. Nagyon sok az újságíró és a rendőr, együtt talán többen is vannak, mint maguk a tüntetők.

A tüntetők aztán megkezdték felcsúti vonulásukat.

Fotó : Berecz Valter

Vágó Gábor Orbán Viktor házánál azt mondta, hogy azért vannak ott, mert sokaknak nem tetszik, hogy szétlopják az országot.

Magyarország nemcsak a Döbröginek öltözött Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor országa, hanem mind a 15 millió magyaré.

Megpróbáltak papírpénzt adni a miniszterelnöknek, aki nem tudta átvenni az ajándékot, mert nem volt otthon.

A falubeliek fogadtatása vegyes volt, kiálltak a portájuk elé és kommentálták a vonulást. Volt, aki azt mondta, hogy Soros-bérencek, hazaárulók vesznek részt az eseményen, de volt olyan felcsúti néni, akinek tetszett a tüntetés, és nem érti, hogy lett ilyen gyorsan milliárdos Mészáros Lőrinc.

Miközben a faluban a fenti képen látható, piros molinók fogadták a tüntetőket, Mészáros Lőrinc mint vállalkozó pogácsával és ásványvízzel vendégelte meg a tüntetőket a Kft.-je falun kívül eső telephelyén, a képviselőjén keresztül. A demonstrálók később fakultatív programként kisvasutaznak. Öttől jöttek a beszédek a felcsúti kisvasút egyik állomásán.

A volt KDNP-s Lukácsi Katalin például arról beszélt, hogy a korrupciós bűncselekményeknek nem szabad elévülnie. Vámos Csaba, a Magyar Munkavállalókért Mozgalom elnöke pedig azt mondta, hogy ma Mészáros Lőrinc tisztességtelenül annyit keres óránként, mint egy átlagember becsületes munkával egy évben.

A beszédek végére nagyjából ötven-nyolcvan tüntető maradt a helyszínen. A demonstráció nagyjából hat órakor békésen lezárult. Vágó Gábor megköszönte a rendőröknek a biztosítást, és befejezettnek nyilvánította a demostrációt.

Vágó Gábor korrupcióellenes aktivista azt reméli, a felcsúti tüntetés lesz a korrupcióellenes népszavazási kampány indulása. Mint arról beszámoltunk, a héten a Nemzeti Választási Bizottság jóváhagyta Vágó Gábor magánszemélyként beadott népszavazási kérdését: "Egyetért-e Ön azzal, hogy a korrupciós bűncselekmények büntethetősége legalább tizenkét év elteltével évüljön el?".

Vágó szerint, ha több millió tisztességes magyar ember részt vesz ezen a népszavazáson, akkor megálljt parancsolhatunk a felcsúti harácsolásnak. Erre szerették volna felhívni a figyelmet a mostani tüntetéssel.

24.hu