Újabb külföldi gratulációt kapott Orbán Viktor

2017.04.29

Laurentiu Rebega román európai parlamenti (EP) képviselő a közösségi médiában méltatta Orbán Viktort és az ország jövőképét - írja a Magyar Idők.

A Nemzetek és Szabadság Európája EP-frakció alelnöke a lapnak elmondta, az utóbbi években az egymást követő bukaresti kormányok rendre konformista magatartást tanúsítottak, igyekeztek megfelelni a brüsszeli elvárásoknak a bevándorlás ügyében. Az euroszkep­tikusok sorait erősítő román képviselő kifejtette,

nem vitatja az egyén jogát arra, hogy a világban megtalálja a számára legalkalmasabbnak vélt helyet, de egyes népek helykeresését kifejezetten ellenzi.

A képviselő továbbá élesen bírálta az unió politikáját, amely azzal érvel, hogy a kontinens lakossága öregszik, a születési ráta alacsony, ezért bevándorlókkal kell helyrebillenteni a demográfiai aránytalanságot. Rámutatott,

az emberek nem tárgyak, a nemzetek pedig nem vállalatok, amelyeket a hatékony termelékenység alapján lehet megítélni és mozgatni."

A képviselő szerint nem fogadható el a migráció tudatos gerjesztése egyes nagyhatalmak által indított taktikai háborúk révén, majd hozzátette:

bár az európai fősodorhoz sorolható sajtóorgánumok és politikusok bírálják Orbán Viktort, attól tartok, hogy középtávon Magyarországnak egy egészséges jövőképe van, szemben Romániá­val, amelynek semmiféle stratégiája nincs a migrációval kapcsolatban."

Magyaridok.hu, 888.hu

EZ IS ÉRDEKELHETI: