Ujhelyi is tudni véli, hogy Orbán visszavonja a CEU-törvényt

2017.05.10

Ujhelyi István, szocialista EP-képviselő szerint a magyar miniszterelnök megígérte Brüsszelben, hogy visszavonják a "CEU-törvényt", és leállítják a "Brüsszel-ellenes" kampányt. Hogy minderre milyen bizonyítékai vannak, arról viszont nem adott számot az MSZP-s politikus. Előzőleg Frank Engel luxemburgi néppárti EP-képviselő beszélt arról egy hétvégi konferencián, hogy Orbánék meghátrálnak majd CEU-ügyben.

Orbán Viktor azt is megígérte a Néppártnak, hogy leállítja a Brüsszel-ellenes kampányt, ezért tűnnek el, egyre gyorsabban az óriásplakátokról az "Állítsuk meg Brüsszelt!" üzenetek - mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Ujhelyi István.

Ujhelyi István szocialista uniós képviselő szerint azt is megígérte a miniszterelnök Brüsszelben, hogy visszavonja a CEU-törvényt a kormány. Vagy az Alkotmánybíróság döntésére hivatkozva, vagy arra, hogy Semjén Zsolt nem volt itthon, amikor elvileg aláírta a sürgősségi indítványt.

A politikus szerint döbbenetes, hogy a francia elnökválasztási kampánysorozat nagy rendezvényein Marine Le Pen, mint a barátjáról beszélt Orbánról, Emmanuel Macron pedig Orbánnal példálózva említette a nukleáris opciót, vagyis a 7. cikkely bevetését Magyarország ellen. Hozzátette: most már a Néppárt vezetője és a bizottság elnöke is belengette a magyarországi szankciókat. Szerinte a francia választás ismét felhívta a figyelmet Putyinra és azokra, akik az Unió szétverésén fáradoznak.

2018-ban el kell dönteniük a magyar választóknak, hogy az uniós közösséggel haladunk-e tovább, vagy Putyinisztánba megyünk Orbánnal

- magyarázta Ujhelyi. Hangsúlyozta: Le Pen ugyanazt mondja, amit Orbán, hogy bontsuk vissza az uniót a nemzetállamok laza szövetségére. Szerinte ha ez megvalósul, akkor nem lesz versenyképes az Európai Unió. Orbán illiberális tagállamokra, teljhatalmú urak győzelmére számított, de elszámolta magát - fogalmazott Ujhelyi.

EGY HAZAÁRULÓZÓ HAZAÁRULÓ

Ujhelyi István volt az, aki április 26-án az Európai Parlamentben lehazaárulózta a Magyarországot védő Orbán Viktor miniszterelnököt, s ezzel magyar EP-képviselő létére a saját hazája ellen szólalt fel (Niedermüller Péterrel és Jávor Benedekkel együtt). Egyébként Ujhelyi, amikor éppen nem a hazáját védő miniszterelnököt szúrja hátba, akkor olyan kulcsfontosságú ügyekkel foglalkozik, mint például a vándorcirkuszok helyzete.

Forrás: ATV. Vezető kép: ATV               PS.HU