Ujhelyi István két autójára három ingyenbérletet kapott a szegedi városvezetéstől

2017.04.27

Hivatali visszaélés miatt Botka Lászlót is feljelentették a szegedi parkolási botrány ügyében, ám vele szemben az ügyészség nem emelt vádat abban a büntetőeljárásban, amelynek tárgyalása tegnap kezdődött meg a Gyulai Járási Bíróságon.

A gyulai járásbíróság épülete előtt rendkívüli sajtótájékoztató előzte meg szerdán a szegedi városvezetők büntetőperét. Ezt a Szeviép-károsultak érdekképviseletét ellátó Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője tartotta. "A mai nap egyértelmű bizonyítékot szolgáltat arra, hogy Szegedet egy jól körülhatárolható bűnözői csoport irányítja és vezeti" - mondta Szabó, hozzátéve, "a vádlottak padjáról hiányzik egy ember, ugyanis a maffiának van első számú vezetője, a keresztapát pedig úgy hívják: Botka László." Az érdekvédő kijelentését lapunknak azzal indokolta, hogy a vádlottak törvényi felhatalmazás és jogalap nélkül "rokonoknak, barátoknak, barátnőknek, szocialista pártkádereknek" osztogattak ingyenesen parkolóbérleteket. Ezt a listát Botka kabinetfőnöke állította össze, s azt vezetői értekezleteken a polgármester tudtával és beleegyezésével hagyták jóvá.

Az említett kabinetfőnököt, a város címzetes főjegyzőjével, Mózes Ervinnel és Botka általános helyettesével, Solymos László alpolgármesterrel együtt a 41 millió forintos hűtlen kezelés felbujtójaként vádolják. A vádirat szerint 307 ingyenes parkolóbérletet adtak ki négy éven keresztül közgyűlési felhatalmazás nélkül. A feljelentő, Szabó Bálint lapunknak azt mondta, az alapügyben 2015-ben tett feljelentést hűtlen kezelés gyanúja miatt, ám később, amikor tudomására jutott, hogy Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselő két autójára három ingyenbérletet is kapott, továbbá az MSZP egyébként makói elnökhelyettesének is jutott szegedi ingyenbérlet, akkor hivatali visszaélés miatt Botkával szemben is tett feljelentést. Botka luxusterepjárója - amelyről a mostani kampányban hirtelen kiderült, nem az övé, hanem a feleségéé, ezért nem vallotta be vagyonnyilatkozatában - szintén kapott ingyenbérletet - mondta lapunknak Szabó Bálint a tegnapi tárgyalás után.

Az MSZP koncepciós kirakatpert emleget, tegnap közleményükben arra hivatkoztak, hogy "az idők folyamán a fideszes képviselők több ingyenes parkolási lehetőséghez jutottak, mint a szocialisták, sőt a vádat emelő ügyészség magának is kért ilyet." Csakhogy mint megtudtuk, a közfeladat ellátásával indokolt ingyenbérletesek sorából a szocialista városvezetők kifelejtették Szeged országgyűlési képviselőjét, kormánymegbízottját és közgyűlési elnökét is. A kimaradtak mindhárman fideszesek.

magyarhirlap.hu