Vajon a lebukásra készül? A jobbikos polgármester közzéteszi a lehallgatások felvételeit

2017.05.24

A Jobbik alelnöke azt közölte szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, hogy nyilvánosságra hoz minden, a lehallgatásából származó hangfelvételt. Ezt arra reagálva mondta, hogy a fideszes Németh Szilárd feljelentést tesz az ózdi ivóvízjavító projekt közbeszerzésével kapcsolatos, nyilvánosságra került hanganyag ügyében.

Janiczak jelezte, a felvétel vonatkozó részét május 9-én már közzétette, szerinte abból megállapítható, hogy a városvezetés mindössze kockázatelemzést végzett. Felvetette azt is, hogy a beruházás szoros állami felügyelet mellett zajlik, annak elemeit a Széchenyi Programiroda hagyta jóvá. A Jobbik alelnöke azt javasolta Németh Szilárdnak, hogy menjen el Ózdra és tekintsék át az anyagokat, továbbá hallgassa meg a teljes hangfelvételt. Értékelése szerint az önkormányzat tisztességes, átlátható és jogszerű munkát végez.

Arra a kérdésre, hogy miért a 40 millió forinttal drágább ajánlat nyert, azt felelte, hogy nem az ár volt az egyetlen szempont, ami alapján győztest hirdettek, s figyelembe vették azt is, hogy szoros határidőre kell megvalósítani a projektet. Hozzátette: a teljes hanganyagból kiderül, hogy korrupció gyanúja fel sem merült. Arról is kérdezték, hogy a nyertestől kapott-e pénzt.

Hát hogy kaphattam volna?

- kérdezett vissza. Janiczak Dávidot megkérdezték a felvétel készítésének körülményeiről is. Kifejtette, hogy a hanganyagokat megtalálták "egy illető" számítógépén a nyomozóhatóságok, azokon hallani, hogy valaki munkaidő előtt, ragasztóval helyez el vélhetően egy diktafont az egyik bútoron. Hat alkalomra derült fény, amikor egy egész napot rögzítettek, 18-19 órás felvételek is vannak - mondta, hozzátéve, hogy ezeket teljes egészében közzéteszi.

MTI