Választási csalással nyert az MSZP Zuglóban

2017.04.30

A múlt vasárnapi zuglói időközi önkormányzati választást az egyik szavazókörben elcsalták - tudta meg a Figyelő Várnai Lászlótól, a CivilZugló Egyesület elnökétől.

A Magyar Idők is megkereste az önkormányzati képviselőt, aki lejátszott egy hangfelvételt, amelyen az hangzik el: "a szomszédasszonyom ajánlotta, hogy 3000 forintért menjek el szavazni, túrót és sonkát osztottak...". Várnai László szerint a fentiek adhatnak magyarázatot arra, hogy a 14. szavazókör - amelyben kiugróan sok az önkormányzati bérlakás - szavazati arányai irreális mértékben eltérnek a többi szavazókör eredményeitől.


Az itt élők többsége szociálisan hátrányos helyzetű, szegény ember, akik közüzemi és lakásbérleti tartozásaik miatt kiszolgáltatottak. A politikus megjegyezte: a többi szavazókörben általában 40-50 szavazattal szerzett többet a DK-MSZP-Párbeszéd jelöltje, Bitskey Bence, mint a Fidesz-KDNP-s Somodi Zoltán József, a 14-esben több mint négyszer több (214) szavazatot kapott, mint a Fidesz indulója (53 voks).

Várnai László a hangfelvétellel tegnap a helyi választási bizottsághoz fordult, hogy az állapítsa meg a jogszabálysértés tényét és semmisítse meg a 14. szavazókör eredményét. A testület ezt elutasította, mivel szerinte ez már rendőrségi ügy. A képviselő szerint bárki csal, az csalás, ezért kedden feljelentést tesz a választás, népszavazás, európai választás rendje elleni bűncselekmény miatt, és akkor a teljes hanganyagot is megosztja a közvéleménnyel.

Tóth Csaba visszautasítja Várnai László vádjait. Az MSZP zuglói elnöke szerint a hangfelvétel nem bizonyít semmit, szereplői, készítésének helye, ideje nem azonosítható. A szocialista politikus jogi lépéseket helyezett kilátásba.

MAGYARIDOK.HU