Véres-taknyos zsebkendővel tüntettek Orbán Viktor háza előtt

2017.05.13

Maroknyian mentek fel tüntetni szombat délután Orbán Viktor Cinege úti házához. Tudósítónk szerint az odafele vezető úton erős volt a rendőri jelenlét. Bayer Zsoltnak is üzentek. 

A szombati, Cinege úti tüntetés főszervezője, Szabó Gábor elővett egy injekciós tűt, megszúrta magát, majd bele is fújta az orrát ugyanabba a zsebkendőbe, amibe a vérét törölte. 

Egy civil vére es taknya, nem csúszik, de ennyit kaphatsz - üzente Bayer Zsoltnak, aki egy múlt heti rádióműsorban a Parlamentben demonstráló civilekkel kapcsolatban úgy fogalmazott: "Ha a taknyukon és a vérükön kell őket kirángatni, akkor a taknyukon és a vérükön".

A szombati tüntetést a Demokrata Ellenállás nevű csoport szervezte, a résztvevők a Széll Kálmán térről buszoztak fel a Cinege útra. Elmondásuk szerint a Cinege utat azért nevezték át Putyin sugárútnak, "hogy tiszta legyen, kinek a terveihez is töri az utat a felcsúti gazember".

Fotó : Mónus Márton
Fotó : Mónus Márton

Az Orbán-ház vezető úton erős volt a rendőri jelenlét, több ponton kisbuszokban várakoztak a kivezényelt rendőrök.

Síppal, fütyüléssel indult a demonstráció, majd megköszönték a tüntetők a bíróságnak, hogy megsemmisítette a rendőrség tüntetést megtiltó döntését.

A fiatalok, az egyetemisták megjelentek a politikában, ők fogjak elkergetni a diktátort - mondták. Felemlegették, hogy Orbán most Kínában van, "betérdelni a kínaiaknak".

Hosszasan ecsetelték, miért Putyin embere, "csicskája" Orbán, illetve miért nevezték át a kormányfő hazának utcáját Putyin sugárútra. Összesen 24 tüntető jelent meg a helyszínen.

A demonstrálók azt mondták: szerintük lesz majd olyan is, amikor 500-an lesznek. Azért 500-an, mert ekkora létszámmal jelentették be eredetileg a rendőrségen az eseményt.

A tüntetők felsorakoztak az új névtáblákkal Orbán Viktor háza előtt, végül hangos "ruszkik haza" kiabálással és sípolással zárták a demonstrációt, de az "Orbán takarodj" rigmus sem maradt el. Lezárásként elénekelték a Himnuszt, majd békésen elvonultak.

Sajátos pillanat volt, mikor elvonulóban többen kezet fogtak a helyszínt biztosító rendőrökkel. Rendontásról nem jött hír.

HVG.hu