Viszlát, március!

2017.03.31

Mosolygós kora nyári napsütéssel búcsúzol tőlünk.

Nem kell ahhoz különösebb váteszi képesség, hogy kijelentsük : legközelebb amikor egy év múlva, 2018-ban újra találkozunk,

valószínűleg kevésbé lesznek ilyen idilliek a légköri viszonyok. ( Nem feltétlenül meteorológiai értelemben! )

Jövőre politikai fegyverdörgés ricsaja süketíti majd fülünket. Lőnek ránk jobbról, balról ...fentről és lentről, kintről és... bentről.

De mi Dobó István módjára hősies akarattal és az igazunkba vetett hittel tartjuk a " várat" , megvédjük Magyarországot az idegen kezektől, idegen érdekek térnyerésétől.

Úgy legyen!

De miket is beszélek én ?

Napjainkban sem a béke szigete szeretett hazánk. Hiszen tegnap már a BÉKE téren is lövöldöztek... 

A szarkazmust félretéve : persze, nem egy köztörvényes garázda bűncselekmény borzolta csupán honfitársaink idegrendszerét, hanem a virtuális fegyverekből ( évek óta ) célzott lövéseket leadó destruktív , hataloméhes ellenség " sor(os)katonasága " újabb akciója CEU-ügyben.

A törvény - az törvény. De vannak, akik törvényen felülinek képzelik magukat.

28 idegen oktatási intézmény került górcső alá... és 27 marasztaltatott el, de a 27-ből CSAK EGY érezte úgy, hogy hisztiznie kell.

A rektor ( Michael Ignatieff ) Amerika bosszjáúval fenyeget  mindeközben az " ismerős arcok " jó szokásuk szerint " tüntiztek" egy cseppet.

Még Demszky Gábor , bukott főpolgármester is késztetést érzett arra, hogy személyes jelenlétével emelje az esemény fényét. 


Ha már önkéntelenül is az " ismerős arcok" kifejezés pattant ki belőlem, stílszerűen a nagyszerű zenekar ikonikus számának címe is eszembe jutott: " NÉLKÜLED".

Bizony-bizony be' szép is lenne nélküled, Mr George Soros!